top of page

Informatie voor Patiënten

Fotolia_118764362_XS
pixabay_human-874979_1280
Fotolia_110985118_XS
Tree Lined Park
Fotolia_93946721_XS
pixabay_groningen-1452259_1280
Stairs
Fotolia_84752586_XS

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is

Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af?


Is overeind komen moeilijk of raakt uw evenwicht verstoord?


Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. Door ouderdom en ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe.

Wat kan de geriatriefysiotherapeut voor u betekenen?

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen, zoals de gevolgen van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een heupfractuur. De geriatriefysiotherapeut zorgt voor een passend behandelprogramma met als doel het verbeteren van uw lichamelijk functioneren, afgestemd op uw mogelijkheden en toepasbaar binnen het dagelijks functioneren in uw eigen woonomgeving.

Werkwijze van de geriatriefysiotherapeut

Bij uw eerste afspraak worden de klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er in overleg met u een behandelplan wordt opgesteld. 
Dit programma kan bestaan uit kracht-,conditie- en balanstraining of het oefenen van moeilijke situaties en vaardigheden. Daarnaast geeft hij/zij ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en/of mantelzorgers.

Kwaliteit gegarandeerd

De geriatriefysiotherapeut staat in het kwaliteitsregister van het genootschap voor fysiotherapeuten het KRF NL geregistreerd en heeft een post HBO – of Master opleiding gevolgd. Daarnaast werken we binnen ons netwerk met KRF NL geregistreerde fysiotherapeuten, die minimaal 5 jaar werkervaring binnen de ouderenzorg hebben. Een aantal leden is tevens aangesloten bij andere netwerken zoals Parkinsonnet en het netwerk voor COPD.

Kosten en vergoeding

Bij uw zorgverzekeraar kunt u nagaan of u verzekerd bent voor fysiotherapie. Belangrijk is om te controleren hoeveel behandelingen u vanuit uw aanvullende verzekering vergoed krijgt. Komt u er zelf niet uit, overleg dan met de geriatrie fysiotherapeut bij u in de buurt.

bottom of page