top of page

Het Geriatrienetwerk op werkbezoek

Zeker 40 leden van ons netwerk bezochten op vrijdag 13-04 de orthopedische instrumentmakerij O.I.M. in Haren. Op verzoek van het netwerk werd daar een rondleiding door het bedrijf en een lezing gegeven over orthopedisch schoeisel, orthesen, prothesen, steunzolen en kousen. Alles zoveel mogelijk toegespitst en van toepassing op de geriatrische cliënt.

Eerst werden er aan het einde van de werkdag, soep en broodjes genuttigd waarna nog even een aantal mededelingen vanuit het netwerk werden gedaan. Hanneke Bruggers-Pels is het nieuwe stuurgroeplid en er volgt een forum en een nieuw visie document op de website.

Mark van der Heide verzorgde een brede, bevlogen lezing. Daarna nam Annet Ruiter ons mee door alle verschillende stadia in het maken orthopedisch schoeisel.

De 40 leden pasten net in het daarvoor met gekleurde stoelen bestemde zaaltje.

Na de pauze een indrukwekkende rondleiding door de verschillende werkplaatsen. Veel activiteiten en apparatuur per vierkante meter.

De afgesproken eindtijd wordt niet helemaal gehaald maar wat wil je op een plek waar zoveel te vertellen valt. Totdat de eerste klap onweer het eindsignaal gaf en er enigszins gehaast afscheid genomen werd. Mark en Annet bedankt voor hun inspirerende bijdragen. Een werkbezoek in deze stijl lijkt me voor herhaling vatbaar.

Recente berichten
Archief
bottom of page