top of page

Cognitieve problemen in de rode zaal?


Op 24-09 heeft het GFNG, dankzij de grote rode zaal van het onderwijscentrum in het UMCG toch nog zijn najaarssymposium kunnen houden. Het onderwerp dit jaar: Fysiotherapeutische revalidatie van de geriatrische patiënt: Wat als cognitie belemmerend werkt?


De insteek van de stuurgroep leden: We willen onze geriatrische patiënt begrijpen en bereiken. We willen weten wat cognitieve problemen doen op het handelen, gedrag en motoriek van onze cliënten zodat we beter kunnen behandelen, activeren en bewegingen of leefgewoontes aanleren. Want leren kan iedereen.


Achtereenvolgens kwamen aan bod: Tina van Galen; GZ psycholoog die ons bijpraatte over foutloos leren, Anne-Marie Schnieders en Adri de Lange, beide Fysiotherapeut en CPCRT therapeut met een schema dat cognitie en bewegen in kaart brengt zodat oefenstof past bij het niveau van de cliënt. Renske Bouman, Fysiotherapeut en Psychomotorisch therapeut over hoe emotionele basisbehoeften en schema’s van zowel client als fysiotherapeut ons handelen beïnvloeden en last but not least, Joke Westra, fysiotherapeut en masterpractitioner Ronnie Gardener Methode, die ons op aanstekelijke beats, meer of minder ritmisch begaafd, onder algehele hilariteit de plafonddelen van de onderliggende verdieping eruit liet stampen.


Vervolgens verliet iedereen vrolijk en met geactiveerd corpus callosum ordentelijk de zaal en kijken we terug op een geslaagd symposium.


Foto: Hanneke Bruggers-Pels

Tekst: Michiel BosComments


Recente berichten
Archief
bottom of page